www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ο καιρός σήμερα 16.07.2010

Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Ελλάδα και μικρή ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, περιμένουμε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 37 – 38 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 23 έως 29 στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν τους 35 βαθμούς
Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση την περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 - 34 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30. Οι άνεμοι θα ονέουν βόρεοι, μέτριοι στο Σαρωνικό, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Ν. Ευβοϊκό.

Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας με παροδική καταιγίδας μετά το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: