www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ανησυχητικό το ιατρικό ανακοινωθέν για το 11χρονο κορίτσι

Δυσμενής είναι η πρόγνωση για την οφθαλμολογική αντιμετώπιση των τραυμάτων του μικρού κοριτσιού που τραυματίστηκε χθες από την έκρηξη στα Πατήσια.


Ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού που τραυματίστηκε κατά τη χθεσινή έκρηξη βόμβας έξω από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Πατήσια. Από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού εκδόθηκε ιατρικό ανακοινωθέν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού που χτυπήθηκε από την έκρηξη βόμβας χθες στα Πατήσια:

«Η μικρή ασθενής, 11 ετών, προσκομίσθηκε χθες 28/3, στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου μας και περί ώρα 11η μ.μ. Είχε πολλαπλά .....

θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, κάκωση και των δύο οφθαλμών, με οίδημα βλεφάρων και πολλαπλά θλαστικά τραύματα κάτω άκρων και σφυρών. Έγινε συρραφή όλων των θλαστικών τραυμάτων και ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις (μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου). Περί την 02:00 την 29/03, στην κλινική εικόνα της ασθενούς προστέθηκαν δύο μεγάλοι έμετοι γι' αυτό και διασωληνώθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί αεραγωγός, ενώ από τη μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου δεν υπήρξαν παθολογικά ευρήματα. Η ασθενής παρέμεινε σταθερή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, υπό μηχανικό αερισμό και καταστολή.

Σήμερα και περί την 9η πρωινή, οδηγήθηκε στο χειρουργείο, ώστε οι οφθαλμίατροι να αντιμετωπίσουν τα τραύματα των οφθαλμών. Στο χειρουργείο υπό γενική αναισθησία διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Δεξιός Οφθαλμός: βαρύ διαμπερές τραύμα σκληρού με χοριοειδική πρόπτωση και πολλαπλά μεταλλικά και μη ξένα σώματα επί του τραύματος αλλά και ενδοβόλβια. Πλήρης αιμόφθαλμος.

- Αριστερός Οφθαλμός: κεντρικό ευμέγεθες βαρύ διαμπερές τραύμα κερατοειδούς με ρήξη φακού και πολλαπλά ενδοβόλβια αλλότρια σώματα μεταλλικά και μη. Πλήρης αιμόφθαλμος.

- Βλέφαρα: πολλαπλά τραύματα άνω και κάτω βλεφάρων.

Έγινε συρραφή των οφθαλμικών τραυμάτων και αφαιρέθηκαν όσα ξένα σώματα ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν, χωρίς κίνδυνο πρόκλησης επί πλέον τραυματισμού των οφθαλμικών ιστών. Έγινε συρραφή των βλεφαρικών τραυμάτων και τέθηκε τοπική αντιβιοτική αγωγή. Λόγω του αιμοφθάλμου και της ύπαρξης ενδοβολβίων ξένων σωμάτων απαιτείται νέα χειρουργική παρέμβαση στο οπίσθιο οφθαλμικό ημιμόριο. Η πρόγνωση είναι δυσμενής, σ' ότι αφορά στην οφθαλμολογική αντιμετώπιση».

Βούγιας: Θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια

Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλεύεται η μητέρα από το Αφγανιστάν που τραυματίστηκε κατά την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του 15χρονου γιου της και τον τραυματισμό της κόρης της, ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας έκανε την εξής δήλωση:

«Είδα τη Ζαχρά. Η κατάστασή της είναι τραγική. Προσπάθησε να προστατέψει την οικογένειά της από έναν πραγματικό πόλεμο πολύ μακριά από εδώ και βρέθηκε στα Πατήσια να υφίσταται τις τραγικές συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Της μετέφερα την συμπαράσταση του Υπουργείου μας, της Ελληνικής κυβέρνησης αλλά και όλου του ελληνικού λαού και την διαβεβαίωσα ότι θα σταθούμε δίπλα της σε ότι χρειαστεί η ίδια και η οικογένειά της.

Στην ταφή του άτυχου παιδιού που θα γίνει με τον τρόπο που επιβάλουν τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας της. Στην περίθαλψη του κοριτσιού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ευχόμενοι την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Σε όλη την οικογένεια θα χορηγηθεί καθεστώς επικουρικής προστασίας που θα διασφαλίσει ότι χρειάζεται σε θέματα στέγασης, σίτισης, νοσηλείας, παιδείας καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα ώστε να μπορέσει η οικογένεια να ταξιδέψει αν επιθυμεί σε κάποια άλλη χώρα. Όλη η Ελλάδα στέκεται δίπλα τους. Κάθε άλλη συζήτηση και προσπάθεια που γίνεται από κάποιους ώστε να αποκομίσουν σήμερα μικροπολιτικά οφέλη αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια μπροστά στο δράμα αυτής της μάνας, αυτής της οικογένειας.»
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: