www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συμφωνία πρυτάνεων - υπ. Παιδείας για συνέχιση του διαλόγου


Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις και αποφασίστηκε η συνέχιση του διαλόγου υπό τον αναπληρωτή υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

«Προέχει η απαραίτητη αποκατάσταση της ηρεμίας για τη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και για την εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων», είπε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και συμπλήρωσε: «Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος των τελευταίων μηνών την ευθύνη του οποίου είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος».

«Πιστεύουμε και προσδοκούμε», τόνισε, «ότι θα υπάρξουν λύσεις και αλλαγές με τις οποίες θα αντιμετωπισθούν οιεσδήποτε δυσλειτουργίες και προβλήματα». «Προσβλέπουμε στον ειλικρινή
διάλογο και θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας», κατέληξε ο κ. Μπαμπινιώτης.

 Από την πλευρά τους οι πρυτάνεις ζήτησαν την αποδέσμευση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου. Ο προεδρεύων της συνόδου, πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, τόνισε ότι έγινε διάλογος σε βάθος και εξετέθησαν όλα τα προβλήματα. Χαρακτήρισε καλό το κλίμα, ενώ επισήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη στενότητα των οικονομικών, αλλά και τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του νόμου.

Οι πρυτάνεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφεραν τις προτάσεις τους για αλλαγή του τρόπου εκλογής κοσμητόρων, ζήτησαν να μην καταργηθούν τμήματα σχολών και να αποδεσμευτούν τα Συμβούλια Διοίκησης από τον ακαδημαϊκό τους ρόλο.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι απαρέγκλιτη, ωστόσο μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. «Τα ζητήματα που συζητήσαμε», πρόσθεσε, «έχουν να κάνουν με την τήρηση της νομιμότητας, την εφαρμογή του νόμου και την απρόσκοπτη διαδικασία των εκλογών». Για τον προϋπολογισμό παραδέχτηκε ότι έχει γίνει περικοπή των πιστώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: