www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Λ.Παπαδήμου για την υπόθεση διαφθοράς


Την επιτάχυνση των διαδικασιών διαλεύκανσης της υπόθεσης διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα στη Διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, ζήτησε από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές το γραφείο του Πρωθυπουργού.

 Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Παπαδήμος είχε επικοινωνία με την υπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προέβη μετά την σύλληψη των δύο υπαλλήλων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έπειτα από καταγγελία επενδυτή ότι του ζητήθηκε «μίζα» προκειμένου να εκταμιευθεί εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

 Παράλληλα στέλεχος του γραφείου του Πρωθυπουργού επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Παρασκευά Νομικό, τον Γενικό
Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή και τον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, ζητώντας τους, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης.

 ΛΑΟΣ: Επιβάλλεται αλλαγή νοοτροπίας

 Την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στο Δημόσιο, υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, σχολιάζοντας την υπόθεση με τους επίορκους υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης. «Η διαφθορά στο ελληνικό δημόσιο ξεκινά από τα μαιευτήρια, διαπερνά όλο το δημόσιο και καταλήγει στα νεκροταφεία… Όλοι φροντίζουν πρώτα τη "πάρτη" τους και μετά τις ανάγκες της χώρας», παρατήρησε σχετικά.

 Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του υπ. Ανάπτυξης

 Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους, ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες να χρηματίζονται από επιχειρηματία.

 Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων υποστηρίζει πως του έστησε πλεκτάνη ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, ενώ ο δεύτερος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα και ότι υπηρεσιακώς δεν ασχολήθηκε ποτέ με τον επίμαχο φάκελο επιδότησης.

 Οι ισχυρισμοί των δύο υπαλλήλων δεν έπεισαν πάντως τον ανακριτή και τον εισαγγελέα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής ρώτησε επανειλημμένα τους κατηγορούμενους και κυρίως τον πρώτο, αν είναι σύνηθες να συναντούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι με πολίτες για υπηρεσιακά ζητήματα εκτός γραφείου.

 Ο υπάλληλος φέρεται να υποστηρίζει πως ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που τον πίεσε να συναντηθούν εκτός γραφείου και ότι «από αφέλεια» ανταποκρίθηκε και τον συνάντησε δύο φορές. Στη δεύτερη -και μοιραία για τον υπάλληλο- συνάντηση, όπως ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει, ο επιχειρηματίας του έδωσε μία σακούλα και μόλις την πήρε στα χέρια του τον συνέλαβαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: