www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η παχυσαρκία επηρεάζει τα... σπερματοζωάρια

Περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν προβλήματα αδύναμου σπέρματος έχουν οι υπέρβαροι άνδρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αλλά και η παραγωγή του σπέρματος τους είναι χαμηλότερη από ότι οι άνδρες φυσιολογικού βάρους της ίδιας ηλικίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έγινε σε δείγμα 10.000 ανδρών, παρουσιάστηκαν στο Archives of Internal Medicine δεν αποδεικνύουν
ότι οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι άνδρες έχουν αυξημένα προβλήματα στο να αποκτήσουν παιδί.

«Περιμέναμε οι άνδρες με τον χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων, να επηρεάσουν και τη δυσκολία σύλληψης παιδιού. Αλλά όχι, δεν είναι απαραίτητα αλληλένδετο. Η σύλληψη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει μόνο την παχυσαρκία», δήλωσε ο Jorge Chavarro, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

«Αυτό που μπορεί να επηρεάσει το αυξημένο βάρος είναι η κινητικότητα του σπέρματος, το σχήμα αλλά και το DNA που μεταφέρουν».

Οι υπέρβαροι άνδρες είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες χαμηλού αριθμού σπερματοζωαρίων ενώ οι υπέρβαροι 42% περισσότερες πιθανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: