www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

«Με παγίδευσε για να με εκδικηθεί», λέει ο υπάλληλος του ΥΠΑΝ


Ως θύμα πλεκτάνης του επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας στο Ναύπλιο, εμφανίστηκε ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης που απολογούνται σήμερα ενώπιον του 7ου Τακτικού Ανακριτή για τις κατηγορίες της εκβίασης και της δωροδοκίας.

 Κατά την απολογία του, ο υπάλληλος που συνελήφθη προ ημερών την ώρα που παραλάμβανε από τον επιχειρηματία σακούλα με 120.000 ευρώ, υποστήριξε ότι ο καταγγέλλων τον παγίδευσε προκειμένου να τον εκδικηθεί για την ταλαιπωρία που υπέστη με το θέμα της επιδότησης για τη μονάδα.

Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, ο επιχειρηματίας ήταν εκείνος που επέμενε να συναντηθούν εκτός γραφείου και όταν τελικά έγινε η συνάντηση, μόλις πήρε τη σακούλα με τα χρήματα, συνελήφθη. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, οι αστυνομικοί τού είπαν να τηλεφωνήσει στο
συνάδελφό του για να τον συλλάβουν κι αυτόν.

 Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε επίσης ότι καθυστέρησε το φάκελο για την επιδότηση του ξενοδοχείου. Όπως είπε, τον παρέλαβε στις 3 Φεβρουαρίου και έναν μήνα μετά είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία στο γραφείο του στο υπουργείο.

Ομοίως, και ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμεία ανάμιξη στην όλη διαδικασία έγκρισης της επίμαχης επιδότησης.

 Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ κατηγορούνται για δωροδοκία, εκβίαση από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Με την ολοκλήρωση και της δεύτερης απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν για το αν οι δύο υπάλληλοι θα προφυλακιστούν ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: