www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Quardian: Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στην Ελλάδα


Δραματική είναι η αύξηση των κρουσμάτων του AIDS και της ελονοσίας στην Ελλάδα της κρίσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η οποία επικαλείται τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

«Οι βάναυσες περικοπές στον προϋπολογισμό για την Υγεία και την περίθαλψη στην Ελλάδα έχουν οδηγήσει σε τρομακτική έξαρση των θυμάτων του ιού HIV αλλά και της ελονοσίας» τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η βρετανική Guardian, επικαλούμενη μαρτυρίες και αποκαλύψεις κορυφαίου στελέχους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

«Το ποσοστό κρουσμάτων HIV/AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της
Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250% κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους» τονίζει στη Guardian ο επικεφαλής του οργανισμού, προσθέτοντας ότι παρατηρείται έξαρση και της ελονοσίας στα νότια της χώρας, «σε ποσοστά που έχουν να εμφανιστούν από τη Χούντα των συνταγματαρχών».

«Την ίδια ώρα» καταλήγει η βρετανική εφημερίδα, μετά από μία λεπτομερή περιγραφή της κατάστασης της Υγείας στην Ελλάδα της κρίσης και της τρόικας, «η κυβέρνηση προαναγγέλλει νέες περικοπές στα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: