www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Δευτέρα οι ναυτεργάτες


Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου με ώρα έναρξης 6.00 π.μ. αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής
Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Από την απεργία των ναυτεργατών αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις τροφοδοσίες των νησιών. Φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: