www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ντ. Μπακογιάννη: Με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα

«Θα παραμείνω βουλευτής και μέσα και έξω από τη Βουλή θα δώσω τον αγώνα μου», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο ρ/σ Σκάι, μια ημέρα μετά τη διαγραφή της από την ΚΟ και το κόμμα της ΝΔ εξαιτίας της απόφασής της να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα.


«Δεν ξέρω τι θα κάνω, είναι πάρα πολύ πρόωρο να το πει κανείς», απάντησε ερωτηθείσα αν πρόκειται να δημιουργήσει δικό της κόμμα.

«Με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα»

«Στην πολιτική και στη ζωή πρέπει να ακούς τη συνείδησή σου», σημείωσε υπεραμυνόμενη της απόφασής της. «Είναι αδύνατον να ψηφίσω ενάντια σε κάτι το οποίο είναι το συμφέρον της χώρας...με την ψήφο μου στήριξα την Ελλάδα
και στο δίλημμα χρεοκοπία ή πακέτο ψήφισα υπέρ», τόνισε και πρόσθεσε: «εμένα η συνείδησή μου και η αξιοπιστία μου δεν μου επέτρεπε να βγω και να ψηφίσω ενάντια σε κάτι το οποίο πιστεύω».

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι καθόλου εύκολο «ένας άνθρωπος που έχει ζήσει σε ένα σπίτι όλη την πολιτική του ζωή και να ακούει ότι κάποιος τον διώχνει», υπογραμμίζοντας ότι δεν νιώθει ότι έφυγε από αυτή την παράταξη. «Είναι ο χώρος στον οποίο έχω δώσει πολλά», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

«Η λογική των κομμάτων του χθες έχει τελειώσει»

Η κ. Μπακογιάννη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι ενώ με βάση τους κανονισμούς, όπως είπε, μια φορά το μήνα πρέπει να συγκαλείται η ΚΟ του κόμματος, αυτό δεν έχει γίνει εδώ και 4 μήνες. «Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, αρνήθηκε να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές δεν έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τη γνώμη τους».

«Η λογική των κομμάτων του χθες έχει τελειώσει», δήλωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

«Όταν πραγματικά πιστεύεις ότι η Ελλάδα πάει για χρεοκοπία δεν μπορείς να στηρίξεις αυτό το πακέτο μέτρο...Η ψήφος στη Βουλή έχει μια σημασία. Εμείς τα έχουμε ευτελίσει όλα. Αυτοί οι 200 ή 300 δεν εκλέγονται για να μιλάει ένας, αλλά για να έχουν άποψη», υπογράμμισε.

Τέλος η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για δομικές αδυναμίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι θα πιέσει και θα αγωνιστεί οποιοσδήποτε είναι στην κυβέρνηση να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.

Κ. Μητσοτάκης: Eυτύχημα που ψηφίστηκαν τα μέτρα

Είναι ευτύχημα που ψηφίστηκαν χθες τα μέτρα, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει βάσιμη ελπίδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαγραφή της κ. Μπακογιάννη και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος εκ μέρους της, δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Αντιπαράθεση κορυφής με 3+1 διαγραφές

Σε «λαιμητόμο» διαφωνούντων εξελίχθηκε η ψηφοφορία για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. και το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την απόφασή της να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο. Μάλιστα αργά το βράδυ η κ. Μπακογιάννη τέθηκε και εκτός κόμματος.

Σε μια σκλήρη δήλωση την οποία εξέδωσε μετά τη διαγραφή, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε μεταξύ άλλων τη λύπη της «για την απόφαση του κ. Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα».

Προηγήθηκε η απόφαση του Πρωθυπουγού να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημαρά, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, που ψήφισαν «παρών» επί του νομοσχεδίου.

Ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο μου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο κ. Δημαράς.

Από την πλευρά της η κ. Σακοράφα δήλωσε, εξηγώντας την απόφασή της να ψηφίσει «παρών», ότι θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου».

Τέλος, και ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την αντίθεσή του «στην κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, στην υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και στην καταστροφή της μεσαίας τάξης».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: