www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

G-7: Τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κρίση λόγω του ελληνικού χρέους θα έχει σήμερα το G-7 – η ομάδα των επτά πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου – δήλωσε ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Ναότο Καν, μετά τη σημαντική πτώση των μετοχών παγκοσμίως εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση επεκτείνεται.


Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο ο Καν είπε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξηγήσουν κατά πάσα πιθανότητα τα βήματα που έγιναν μαζί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας. «Δεν νομίζω ότι θα μας ζητηθεί να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα, όπως τη νομισματική παρέμβαση», δήλωσε ο Ιάπωνας αξιωματούχος.

Το ευρώ κινήθηκε ανοδικά και το γιέν [JPY=X] υποχώρησε έναντι των νομισμάτων με τις μεγαλύτερες αποδόσεις μετά τα σχόλια του Καν, ο οποίος μίλησε μετά την πτώση των αμερικανικών
μετοχών, τη μεγαλύτερη σε ένα έτος. Πτωτικά κινήθηκαν και οι ασιατικές μετοχές, με τον MSCI Asia Pacific Index να σημειώνει απώλειες για πέμπτη ημέρα.

Το γιέν υποχώρησε στα 117,16 ανά ευρώ στις 11:42 π.μ. στο Τόκιο από 114,32 που ήταν χθες στη Νέα Υόρκη, όπου άγγιξε τα 110,70, τα υψηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2001. Ανοδο 0,6% σημείωσε το ευρώ [EUR=X] έναντι του δολαρίου στο 1,2697 μετά τη χθεσινή του υποχώρηση στα χαμηλότερα επίπεδα 14 μηνών.

«Τα νομίσματα κινούνται άστατα» είπε ο Καν. «Εκτιμώ ότι θα υποχωρήσει», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην αξία του γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ.

Ο Καν δεν διευκρίνισε εάν στη σύσκεψη του G-7 θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει σε τάξη τις αγορές, η Bank of Japan ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διοχετεύσει 2 τρισ. γιέν (22 δισ. δολ.) στο τραπεζικό σύστημα μετά την αστάθεια που προκάλεσε η κρίση του ελληνικού ελλείμματος στις αγορές. Το έκτακτο μέτρο είναι το πρώτο παρόμοιο που λαμβάνεται από τον Δεκέμβριο.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: