www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Νέο κόμμα η Ντόρα; Ποιοί βουλευτές την στηρίζουν

Πολλοί βουλευτές πέρασαν σήμερα το κατώφλι του γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη, μια ημέρα μετά την διαγραφή της από τον Αντώνη Σαμαρά.


Στο γραφείο της επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου βρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές Θ. Σκυλακάκης, ο Γ. Κοντογιάννης και ο Λ. Αυγενάκης.

Η ίδια επιμένει ότι ψήφισε κατά συνείδηση καθώς θεωρεί ότι το ΔΝΤ και ο μηχανισμός αποτελούσαν τη μόνη λύση.

Κατηγορεί μάλιστα ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά κάνοντας λόγο για «ανεύθυνη» στάση σε μια ιστορική συγκυρία.

«Όφειλε να συγκαλέσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να πουν την άποψή τους οι Βουλευτές» είπε σε
συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η κα Μπακογιάννη και συμπλήρωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου το έπραξε δυο φορές πριν φέρει τα μέτρα στη Βουλή».

Μπορεί η κα Μπακογιάννη να μην ανοίγει τα χαρτιά της για το μέλλον και να λέει οτι χρειάζεται ξεκούραση, αφού το τελευταίο 6μηνο έζησε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, μια στις εθνικές εκλογές και μια για την Προεδρία της ΝΔ, δεν αποκλείει όμως το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος «όταν η κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες το απαιτήσουν».

Το πρωί είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις Λε Λούς αλλά και με τον πρώην Αυστριακό Καγκελάριο Σίουσελ.

Συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη τόνιζαν ότι και οι δύο ξένοι αξιωματούχοι συμφώνησαν με τη στάση της στην χθεσινή ψηφοφορία επισημαίνοντας ότι «ήταν έντιμη και καθαρή θέση απέναντι στην Ευρώπη και το κοινό νόμισμα να στηρίξει τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης».

Δίπλα της στέκεται και η βουλευτής Αργολίδας κα Ελσα Παπαδημητρίου, η οποία παρότι βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, χθες έστειλε πολιτικό μήνυμα με την απουσία της από την ψήφιση των μέτρων που περιλαμβάνονται στο μηχανισμό στήριξης.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: