www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Νέα στοιχεία για τους δολοφόνους - Και φωτογραφίες

Δυο πολύ καλές μαρτυρίες από αξιόπιστα άτομα αλλά και φωτογραφίες έχει στα χέρια της η αστυνομία.


Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπιστούν οι δολοφόνοι των τριών ανθρώπων στην Marfin φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.

Εκτός από αυτό οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, πόρτα-πόρτα από όλα τα καταστήματα από την Ομόνοια μέχρι τη λεωφόρο Συγγρού.

Ήδη επεξεργάζονται τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας και οι κάμερες
ασφαλείας του μοιραίου υποκαταστήματος.

Γνωρίζουν σε πιο μπλοκ ήταν, σε πόσες επιθέσεις πήραν μέρος... Αναζητούν πλάνα με τους δράστες χωρίς κουκούλα...

Το βίντεο-κλειδί

Καρέ, καρέ ελέγχεται ένα βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της τράπεζας. Είναι το υλικό που περιλαμβάνει την “καταδρομική” δολοφονική επίθεση. Τρεις φιγούρες, τρεις δράστες με μαντήλια στο πρόσωπο και χειρουργικά γάντια στα χέρια.

Κρατούν κασμά, ένα μπιτόνι και βόμβες μολότοφ. Σπάνε τη τζαμαρία, περιλούζουν με βενζίνη το εσωτερικό πετούν τρεις βόμβες μολότοφ... δολοφονούν αθώους....

Δεν φαίνονται πρόσωπα, αλλά...

Οι αστυνομικοί δεν θα δώσουν το βίντεο στη δημοσιότητα γιατί (όπως λένε) δεν έχει νόημα, καθώς δεν φαίνονται πρόσωπα και έτσι οι πολίτες δεν μπορούν βοηθήσουν.

Για τους ίδιους όμως το βίντεο μπορεί να αποδειχθεί “θησαυρός” αφού έχουν καταγραφεί όλες οι λεπτομέρειες του σωματότυπου και του ρουχισμού των δραστών.

Από τα χαράματα, μόλις άνοιξαν τα καταστήματα σε όλο το μήκος των δρόμων απ' όπου πέρασε η πορεία δεκάδες αστυνομικοί μπαίνουν και συγκεντρώνουν το υλικό των καμερών ασφαλείας.

Ταυτόχρονα το κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας συγκεντρώνει το υλικό από τους δρόμους από την Ομόνοια όπου πιστεύεται ότι η ομάδα των αντεξουσιαστών κατάφερε να παρεισφρήσει στην πορεία της ΓΣΕΕ μέχρι και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός στη Λεωφόρο Αμαλίας.

Οι ίδιοι έχουν επιτεθεί σε άλλα τέσσερα σημεία

Άνδρες της ομάδας “Δέλτα”, άνδρες των ΜΑΤ και άνδρες της ασφάλειας κατέθεσαν ότι το ίδιο μπλοκ αντιεξουσιατών που έβαλε στο στόχαστρο το υποκατάστημα της Marfin επιτέθηκαν μερικές δεκάδες μέτρα πριν σε άλλο σημείο, ενώ τα ίδια άτομα εντοπίστηκαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες σε άλλα τρία σημεία μετά τη μοιραία επίθεση στην τράπεζα.

Ήδη οι αστυνομικοί αυτοί “βλέπουν υλικό” από τις κάμερες της αστυνομίας. Υποδεικνύουν τα σημεία στα οποία έδρασε το συγκεκριμένο μπλοκ και αμέσως άνδρες της ασφάλειας πάνε στα κοντινά καταστήματα και συγκεντρώνουν υλικό.

Σύμφωνα με αξιωματικό που μίλησε στην εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” έχουν μπει στο στόχαστρο και άλλα άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιατών που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα και ίσως μπορέσουν οι αστυνομικοί να αντλήσουν πληροφορίες:

"ήδη έχουμε πληροφορίες για την προέλευση της ομάδας που επιτέθηκε στην τράπεζα. Θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τους δράστες από τις καταγραφές των ιδιωτικών καμερών και αυτών της ΕΛ.ΑΣ. πριν και μετά την εμπρηστική επίθεση. Τα ίδια άτομα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις πριν και μετά την πυρπόληση της τράπεζας. Πρώτος στόχος μας είναι αναγνωρίσεις ατόμων από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών που δεν είχαν κουκούλες ή κράνη” είπε ο αξιωματικός.

Τα ρούχα, τα παπούτσια και ο σωματότυπος

Πρόσωπα δεν έχουν οι αστυνομικοί, έχουν όμως όλα τα χαρακτηριστικά του καθενός από τους τρεις δολοφόνους με βάση το ρουχισμό. Καρέ, καρέ αναζητούν στα βίντεο εικόνες πριν ή μετά την επίθεση στην τράπεζα για να εντοπίσουν τα ίδια άτομα χωρίς μαντήλια στο πρόσωπο.

Αναζητούν όμως και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο ίδιο μπλοκ ώστε να φτάσουν μέσω αυτών στους δολοφόνους.

Το έργο αυτό όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο. Υπάρχουν “μαύρα” σημεία, τμήματα του δρόμου όπου δεν έχουν καταγραφεί εικόνες.

Ταυτόχρονα τα ίδια ή παρόμοια ρούχα μπορεί να φορούσαν πολλοί από τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που μετείχαν στην πορεία.

Πρώτο βήμα των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν την ακριβή πορεία του μπλοκ απ' το οποίο ξεπήδησαν οι δολοφόνοι, να εστιάσουν σε εικόνες που αφορούν μονάχα σε αυτά τα 50-60 άτομα.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: