www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Δ. Πιπεργιάς


Την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την αποχώρησή του από το κόμμα υπέβαλε με επιστολή του προς τον Μ. Καρχιμάκη ο πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Πιπεργιάς.

 Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Πιπεργιάς καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε «σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας» και ότι «ξεκομμένο από τις
κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται και αποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν (…), έχει καταντήσει ΄άδειο΄ πουκάμισο».

 Ο πρώην βουλευτής αφήνει αιχμές κατά υπουργών και βουλευτών του κόμματος, κατηγορώντας τους ότι «αντί να αναζητήσουν πολιτικές συμβατές με τις διακηρύξεις του και να επιδιώξουν την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, επιδίδονται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν στην επομένη μέρα και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το ‘άδειο πουκάμισο’ για να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους».

 Εκφράζει επίσης τη δυσφορία του για το γεγονός ότι όσοι από τους βουλευτές εξέφρασαν την άποψή τους και ψήφισαν κατά συνείδηση «διαγράφηκαν και εκδιώχθηκαν» από το κόμμα, ενώ, όπως αναφέρει, «η εκλογική σκοπιμότητα απέκλεισε κάθε αντίθετη άποψη από την διεκδίκηση της ηγεσίας».

 Επισημαίνει τέλος ότι ο λαός απαιτεί κόμματα και πολιτικούς «που να εκφράζουν τα συμφέροντα του και όχι ικανούς διαχειριστές της εξουσίας, που προκειμένου να διατηρηθούν στις καρέκλες της, συναγελάζονται με τα κάθε λογής αρπακτικά που ασέλγησαν κατ’ επανάληψη σε βάρος του λαού και δηλώνουν πρόθυμοι να συμπληρώσουν την ‘μελλοντική κυβέρνηση Σαμαρά’».

Δεν υπάρχουν σχόλια: