www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Wall Street Journal: «Ο Παπαδήμος ήρθε για να μείνει»


Τα σενάρια των τελευταίων ημερών που θέλουν τον Λουκά Παπαδήμο να παραμένει στο «τιμόνι» της χώρας, ακόμα και μετά τις εκλογές, τροφοδοτεί με δημοσίευμα της η Wall Street Journal.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος, καθηγητής οικονομικών στο Harvard και πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, επελέγη το Νοέμβριο από τα μεγάλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, ως
συμβιβαστική λύση, για να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας μέχρι τις επόμενες εκλογές» αναφέρει η οικονομική εφημερίδα η οποία τονίζει πως «με τις δημοσκοπήσεις να μην «βγάζουν» κανέναν ξεκάθαρο νικητή ακόμα, ενδέχεται ο Παπαδήμος να κληθεί να βάλει πάλι σε αναμονή την καριέρα του στο Harvard και να παραμείνει στην θέση του Πρωθυπουργού».

To δημοσίευμα επισημαίνει πως ο κ. Παπαδήμος μετά από δεκαετία κακοδιαχείρησης διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, που έφεραν το χρέος σε μη βιώσιμα επίπεδα, μπόρεσε να γλιτώσει την χώρα από το χείλος της καταστροφής.

Τέλος, η Wall Street Journal κλείνει με την πεποίθηση πως «η ελληνική έκδοση του Μάριο Μόντι είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη».




Δεν υπάρχουν σχόλια: