www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

«Ναι» επί της αρχής στο ν/σχ για τον «Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ»


Με την θετική γνώμη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τον «Κανονισμό Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ».

 Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας, εξηγώντας ότι το νομοσχέδιο έχει επείγοντα χαρακτήρα διότι περιλαμβάνει ρυθμίσεις δεσμευτικές ως προς τις υποχρεώσεις της χώρας μας στους εταίρους.

 Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας του συστήματος ασφάλισης του ΙΚΑ
αλλαγές του τρόπου ελέγχου βεβαίωσης είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας, την παράταση της ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία, και την επίλυση ζητημάτων του ΕΟΠΥΥ και των άλλων ταμείων που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις.

Ακόμη αφορούν την βελτίωση του καθεστώτος των γονεϊκών αδειών, την ρύθμιση κατά την οποία ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ μπορούν να υπαχθούν σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά και στην κατοχύρωση των εργαζόμενων που απεντάσσονται από τα βαρέα. Ρυθμίζονται τέλος θέματα που αφορούν καταλύματα και μικρά ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: