www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Και δεύτερο νομοσχέδιο για συγχωνεύσεις οργανισμών προανήγγειλε ο Θ. Πάγκαλος


Tην κατάθεση στη Βουλή δεύτερου νομοσχεδίου για συγχωνεύσεις οργανισμών προανήγγειλε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

Όπως εξήγησε, ερωτηθείς σχετικά με την τύχη των υπαλλήλων των οργανισμών και των φορέων αυτών, συνήθως προβλέπεται μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που λήγουν δεν ανανεώνονται και προβλέπεται να λήξουν.

«Δεν το θεωρώ εγώ απόλυση αυτό, διότι η χρησιμοποίηση του όρου απόλυση σ’ αυτές τις περιπτώσεις δείχνει πόσο έχει διαφθαρεί ακόμη και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε και το πελατειακό σύστημα και ρουσφετολόι», πρόσθεσε.

Οσον αφορά το χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει σε δημοσίους υπαλλήλους ξεκαθάρισε ότι δεν υποστήριξε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», αλλά, όπως είπε, υπάρχει και αυτός ο τύπος υπαλλήλου, «του καταχρηστή εξουσίας που βασανίζει τον πολίτη, και είναι διορισμένος με κομματικό μέσο».

Αναφορικά με τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», ο κ. Πάγκαλος υπογράμμισε την έννοια της «συνευθύνης». «Όλοι έχουμε ευθύνες, σε διαφορετικό ποσοστό, αλλιώς ο πολίτης είναι άβουλος και έρμαιο των πολιτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι διαφορετική ευθύνη έχει
ένας βουλευτής με χιλιάδες διορισμούς και διαφορετική ένας πατέρας που περιμένει τον διορισμό του παιδιού του. «ʼλλη η ευθύνη του μαστροπού και άλλη η ευθύνη του πελάτη ενός χαμαιτυπείου», παρατήρησε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέδωσε την υστέρηση στα έσοδα στη, γνωστή, όπως είπε, κακοδαιμονία της ελληνικής κρατικής μηχανής, «η οποία και διάθεση δεν έχει και καμιά φορά ούτε τα στελέχη που απαιτούνται ούτε τη βούληση σε επίπεδο ηγεσίας – δεν εννοώ τους υπουργούς,– να συγκρουστεί με μεγάλα συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: