www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Προς 24ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα οι δημοσιογράφοι


Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων την επόμενη εβδομάδα προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ στις ενώσεις-μέλη της, μετά το αίτημα της ΓΣΕΕ για μη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 24ωρη Γενική Απεργία της 20ης Μαΐου με στόχο «την πλήρη ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΣΥ, η Ομοσπονδία εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας πως επιχειρεί να ανατρέψει ολόκληρη τη δομή του ασφαλιστικού συστήματος και τα ώριμα δικαιώματα των ασφαλισμένων.

Σημειώνει επίσης ότι στο προσχέδιο που κατατέθηκε εισάγεται η έννοια «των οικονομικών δυνατοτήτων του

αντίστοιχου κατά περίπτωση ασφαλιστικού ταμείου», κάτι που σημαίνει ότι ανατρέπεται το ανταποδοτικό με το κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

Προσθέτει επίσης ότι από 01.01.2018 το κράτος εξασφαλίζει μόνο το ποσό των 360 ευρώ ως βασική σύνταξη, που στην περίπτωση των δημοσιογράφων δεν θα ισχύει, αφού το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ θα οφείλει «εξʼ ιδίων πόρων» να καλύπτει όλες τις συντάξιμες αποδοχές (βασική και αναλογική σύνταξη). «Το δημόσιο, στην περίπτωση των δημοσιογράφων, αποσύρεται από κάθε υποχρέωση εγγύησης και χρηματοδότησης των ασφαλιστικών τους φορέων, ενώ την ίδια ώρα παρακρατεί το 10% του αγγελιοσήμου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις και στον κλάδο περίθαλψης, «όπου οι διατάξεις του νομοσχεδίου απειλούν με κατεδάφιση τον Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ στο κρίσιμο θέμα της υγείας».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: