www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

39χρονος «πίσω» από την ηλεκτρονική επίθεση στα συστήματα της απογραφής

Εξιχνιάσθηκε η ηλεκτρονική επίθεση στα υπολογιστικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων. Δράστης (cracker) είναι ένας 39χρονος δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πατρών, εναντίον του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Παραβίαση Απορρήτων».


Ειδικότερα, από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενημερώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι το υπολογιστικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί για την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα http://www.apografi.gov.gr/ δεχόταν συνεχείς
ηλεκτρονικές επιθέσεις από άγνωστο χρήστη του διαδικτύου (cracker).

Αποτέλεσμα των επιθέσεων αυτών ήταν να μειωθεί η απόδοση των Υπολογιστικών Συστημάτων και παράλληλα να πέσει η ποιότητα των ανάλογων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε όσους δημοσίους υπαλλήλους ενεργούσαν απογραφή, με κίνδυνο να μην τηρηθούν οι σχετικές προθεσμίες της απογραφής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών και των ψηφιακών αναλύσεων, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος χρήστης του διαδικτύου με ορμητήριο την Πάτρα, διείσδυσε παράνομα στα Υπολογιστικά συστήματα της ΓΓΠΣ με αποτέλεσμα την συνεχή και επί μακρόν ηλεκτρονική επίθεση στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας www.apografi.gov.gr.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο χώρο εργασίας του, κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος Η/Υ, καθώς και πλήθος από έντυπο υλικό που σχετίζεται με τη δράση του.

Ο 39χρονος cracker, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε εναντίον του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: