www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Στην Πάρο το υπουργικό με ... εντολή Γιώργου!

Υπουργούς καλεί στην Πάρο ο Γιώργος Παπανδρέου προτού λάβει τις οριστικές αποφάσεις για τα επόμενα βήματά του. Ηδη βρίσκεται κοντά του από το Σαββατοκύριακο ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρης Παμπούκης, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να μεταβεί στο νησί και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος.


Η πρόσκληση προς τον κ. Γερουλάνο είχε γίνει πριν καν αρχίσουν οι διακοπές του Πρωθυπουργού και δεν αποκλείεται να υπάρξει υπενθύμιση για επίσκεψή του στο κυκλαδίτικο νησί πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός θέλει τους δύο στενούς του συνεργάτες και προσωπικούς του φίλους κοντά του στη διάρκεια της παραμονής του στην Πάρο, επιβεβαιώνει εν μέρει τις πληροφορίες που επιμένουν ότι ο κ.
Παπανδρέου αυτές τις ημέρες θα καταλήξει στις αλλαγές που σκέφτεται να υλοποιήσει είτε στην κυβέρνηση είτε στο Μαξίμου είτε στο ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα. «Θα καλέσω κάποιους υπουργούς στην Πάρο», είπε ο Πρωθυπουργός προσφάτως σε συνεργάτες του, δίνοντας την αίσθηση ότι σχεδιάζει τροποποιήσεις. Πάντως, οι πληροφορίες σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αναφέρουν ότι «ο κύβος ερρίφθη» και ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα γίνουν ανακοινώσεις. Ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείεται πλην των κ.κ. Παμπούκη και Γερουλάνου να καλέσει στην Πάρο κι άλλους υπουργούς ή και στενούς του συνεργάτες.

Τον εμπιστεύεται

Η μέχρι τώρα πρακτική δείχνει πως ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον Π. Γερουλάνο σε θέματα επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού, γι΄ αυτό άλλωστε κάποιες από τις πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο διάστημα εμφανίζουν τον υπουργό Πολιτισμού να μετακινείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Παπανδρέου άλλωστε- σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- δεν αποκλείεται να σχεδιάζει αλλαγές και στο πρωθυπουργικό επιτελείο αλλά και στη δομή των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων με σκοπό να πετύχει και καλύτερη λειτουργία του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά ενδεχόμενες αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης δεν αποκλείεται να «ζυγίσει» την άποψη του κ. Παμπούκη, ο οποίος έχει εκφράσει τη γνώμη πως πρέπει τα κυβερνητικά όργανα να είναι πιο ευέλικτα.

Επαφές με Ραγκούση

Κοινωνός των αποφάσεων του Πρωθυπουργού αναμένεται βεβαίως να γίνει και ο υπουργός των Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος βρίσκεται από τις αρχές του μήνα στην Πάρο και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει στενότερες επαφές με τον Πρωθυπουργό. Η προϊστορία δείχνει πως ο κ. Παπανδρέου «μετρά» τη γνώμη του κ. Ραγκούση και ότι θα τη ζητήσει, παρουσιάζοντάς του τις προτάσεις του για αλλαγές ή διορθώσεις, είτε στην κυβέρνηση είτε στα όργανα είτε ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως, πέρα από τους όποιους σχεδιασμούς κάνει ο ίδιος, οι πληροφορίες εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό να ενοχλείται από την παρατεινόμενη φημολογία περί ανασχηματισμού και κυρίως από δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ονόματα και μετακινήσεις πολιτικών στελεχών. Σύμφωνα μάλιστα με ακριβείς πληροφορίες έχει ζητήσει από συνεργάτες του να προσπαθήσουν να «φρενάρουν» τη σχετική συζήτηση θεωρώντας ότι δημιουργεί αποσταθεροποίηση στην κυβέρνηση και επηρεάζει αρνητικά τα μέλη της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν υποδέχτηκε με την καλύτερη διάθεση τις προχθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε μεν την προοπτική ανασχηματισμού αλλά μίλησε για κυβερνητικές αρρυθμίες.

«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ


Ο Γιώργος έχει ζητήσει από συνεργάτες του να «φρενάρουν» τις συζητήσεις για ανασχηματισμό, θεωρώντας ότι αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: