www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Διαφημιστική καμπάνια κατά της ανέγερσης τεμένους στο «Σημείο Μηδέν»

Μηνύματα με τις φράσεις «Γιατί εδώ;» θα επιδεικνύονται στα πλαϊνά τουλάχιστον είκοσι λεωφορείων στη Νέα Υόρκη εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους κατά του σχεδίου για την κατασκευή ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου κοντά στο Ground Zero, ανακοινώθηκε χθες από τη διεύθυνση μεταφορών της πόλης.


Τα μηνύματα, θα εμφανισθούν σε 26 από τα 6.300 λεωφορεία που διασχίζουν την πόλη, τόνισε ο Κέβιν Ορτίζ εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών (ΜΤΑ).

Η φράση θα συνοδεύεται από μία φωτογραφία με το αεροσκάφος έτοιμο να συντριβεί πάνω στον ουρανοξύστη του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, που είναι τυλιγμένος στον καπνό, ως υπενθύμιση για
τις φονικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο διαφημιζόμενος είναι η οργάνωση Σταματήστε την Ισλαμοποίηση της Αμερικής (SIOA).

«Μολονότι η ΜΤΑ δεν υποστηρίζει τις απόψεις που εκφράζει η διαφήμιση αυτή, την αποδέχθηκε σήμερα (χθες) έπειτα από την εξέταση της πολιτικής που ακολουθεί ως προς την διαφήμιση και τις νόμιμες διαδικασίες στον τομέα αυτόν», τόνισε ο Ορτίζ.

Στις αρχές Αυγούστου, το σχέδιο για την κατασκευή του κέντρου κοντά στο σημείο των επιθέσεων, ξεπέρασε ένα εμπόδιο καθώς η δημαρχία ενέκρινε την κατεδάφιση ενός κτηρίου χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου στο σημείο όπου μέλλει να κατασκευασθεί το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: