www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΝΔ: Γενικές και αόριστες οι εξαγγελίες για την κοινωνική οικονομία

Γενικόλογη και ασαφή χαρακτήρισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου για την κοινωνική οικονομία.


«Ο υπουργός Εργασίας έκανε, σήμερα, εξαγγελίες για την κοινωνική οικονομία. Η παρουσίασή του, όμως, ήταν γενικόλογη και ασαφής, απόδειξη ότι δεν υπάρχει σχέδιο και συγκεκριμένη πρόταση από την κυβέρνηση. Ήταν άλλη μια επικοινωνιακή προσέγγιση με χαρακτηριστικά της την προχειρότητα και τον ερασιτεχνισμό. Κινδυνεύει, όμως, έτσι ένας σημαντικός θεσμός να προχωρήσει με στρεβλώσεις και ελλείμματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

Όπως επεσήμανε, «η κοινωνική οικονομία θα μπορούσε να αποτελεί, ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία, μια νησίδα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Για να έχει, όμως, αποτέλεσμα το εγχείρημα αυτό θα πρέπει
να προηγηθεί ευρεία κοινωνική και πολιτική διαβούλευση, να διαμορφωθεί επαρκές θεσμικό πλαίσιο και να εξασφαλισθεί η απορρόφηση των αναγκαίων Ευρωπαϊκών πόρων».

Σημείωσε ακόμη ότι «η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση ενέταξε την κοινωνική οικονομία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 σε υψηλή προτεραιότητα, έτσι ώστε να υπάρξει, τα επόμενα χρόνια, όφελος για την απασχόληση, ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό, υπολογίζοντας ότι για κάθε 10.000 ευρώ χρηματοδότηση της κοινωνικής οικονομίας δημιουργείται μια θέση απασχόλησης».

«Όμως, η συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση προχειρότητα και η επικοινωνιακή "σπουδή", με γενικές και αόριστες εξαγγελίες, δεν δίνουν λύση"», κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: