www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Διαμονή σε ξενοδοχείο πολλών «αστέρων» στο διάστημα

Ρωσική εταιρεία αποκάλυψε σήμερα τα φιλόδοξα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός διαστημικού ξενοδοχείου για πλούσιους τουρίστες του διαστήματος.


Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων,RIA Novosti, η εταιρεία Orbital Technologies ανακοίνωσε ότι το τεσσάρων δωματίων διαστημικό ξενοδοχείο θα έχει μπει σε τροχιά έως το 2016.

Οι ένοικοι θα μεταφέρονται στο ξενοδοχείο με διαστημόπλοια τύπου Σογιούζ κατά τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται οι κοσμοναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Σεργκέι Κοστένγκο, διαβεβαίωσε ότι η διαμονή θα είναι πολύ άνετη και
πως οι επισκέπτες θα έχουν πανοραμική θέα της Γης.

Επίσης δήλωσε ότι θα απευθύνεται σε πλούσιους πελάτες και σε ανθρώπους που εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και επιθυμούν να κάνουν έρευνα στο διάστημα.

Το πρώτο συγκρότημα θα απαρτίζεται από τέσσερις καμπίνες, με κατοικήσιμο όγκο 20 κυβικών μέτρων, σχεδιασμένες να φιλοξενούν έως και επτά επισκέπτες.

Επιπλέον είπε ότι θα προσληφθούν κορυφαίοι σεφ για την παρασκευή φαγητών στη Γη που θα ταιριάζουν στις απαιτήσεις των πελατών.

Δεν έχει διευκρινιστεί πως θα κατασκευαστεί το ξενοδοχείο, όμως η Orbital Technologies στην ιστοσελίδα της αναφέρει την Energia, τη ρωσική κρατική εταιρεία κατασκευής διαστημοπλοίων ως την ανάδοχο εταιρεία.

Ακόμη ο Κοστένγκο ανέφερε ότι το σχέδιο έχει προσελκύσει Ρώσους και Αμερικανούς επενδυτές που είναι διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ωστόσο η ρωσική εταιρεία δεν αποκάλυψε το κόστος διαμονής αλλά και κατασκευής του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: