www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επίθεση κουκουλοφόρων στον πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης


Επίθεση με αυγά και γιαούρτια δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης από κουκουλοφόρους ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ενώ περπατούσε στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Τις συνθήκες της επίθεσης περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Γρυσπολάκης σε ανακοίνωσή του: «Ενώ περπατούσα στην περιοχή της πλατείας της Σπλάντζιας στις 9 το βράδυ, τέσσερα φασιστοειδή με κουκούλες, ως γνωστόν τα φασιστοειδή κρύβουν το πρόσωπό τους, εν μέση οδό στο κέντρο των Χανίων και μπροστά σε πλήθος κόσμου, μου επιτέθηκαν με αυγά και γιαούρτια, συνοδευόμενα με χυδαίες φράσεις σχετικά με τη δράση μου για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια, πριν εξαφανιστούν».

Ο πρώην πρύτανης αποδίδει την επίθεση σε προσπάθεια «φίμωσης κάθε αντίθετης με αυτούς άποψης, μέσω της άσκησης τρομοκρατίας».

«Ας τους χαίρονται όσοι, έξω από το Ίδρυμα αλλά και μέσα σε αυτό, τους εξέθρεψαν, τους γαλούχησαν, τους καθοδηγούν και τους χαϊδεύουν, έχοντας μπερδέψει τους κοινωνικούς αγώνες, που
απαιτούν πάνω απ' όλα ήθος, με την αλητεία και τον χουλιγκανισμό. Δεν θα τους περάσει όμως!

Πρέπει να γνωρίζουν ότι η άσκηση της τρομοκρατίας αποδεικνύει την έλλειψη επιχειρημάτων εκ μέρους τους καθώς και ότι θα συνεχίσω τον αγώνα για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρώην πρύτανης.

Ο κ. Γρυσπολάκης είχε πέσει θύμα επίθεσης αγνώστων και πριν από δύο χρόνια όταν ήταν πρύτανης στο Πολυτεχνείο. Τότε είχαν εισβάλει στο γραφείο του στην πρυτανεία του Ιδρύματος, του είχαν ευχηθεί χρόνια πολλά και του είχαν πετάξει μία τούρτα στο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: