www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δεκάλογος δεσμεύσεων για τους ναυτεργάτες

Σε δέκα δεσμεύσεις προχώρησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος (ΝΕΖ).Ανάμεσα στις υποσχέσεις του υπουργού περιλαμβάνονται η άμεση υγειονομική ασφάλιση των ανέργων και η εφαρμογή επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.


Όπως ανέφερε ο Γιάννης Διαμαντίδης, διασφαλίστηκε, μετά από συνεννόηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, να μην διακόπτεται για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στους άνεργους της Ζώνης του Περάματος, εφόσον προσκομίσουν
τα αναγκαία δικαιολογητικά ή την κάρτα ανεργίας.

Ταυτόχρονα, προχωρά η άμεση χορήγηση ασφάλισης υγείας σε όλους τους εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που είναι άνεργοι, χωρίς όριο ενσήμων, ως ένα έκτακτο μέτρο και σε υλοποίηση -όπως ανέφερε ο υπουργός- της εξαγγελίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ότι "κανένας άνεργος δεν θα είναι χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας".

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως σε συνεργασία με τον ΟΛΠ σχεδιάζεται η οργάνωση, ανάπτυξη και εμπορική προώθηση της ΝΕΖ με την θυγατρική του ΟΛΠ, ΝΑΥΣΟΛΠ ΑΕ(Ναυπηγοεπισκευαστικές Υπηρεσίες). Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός η ΝΕΖ οριοθετείται ως Βιομηχανική Ζώνη, ο ΟΛΠ αγοράζει νέα πλωτή δεξαμενή για εγκατάσταση και εκμετάλλευση στη ΝΕΖ, ενώ πρόθεση είναι να συμπεριληφθεί στον Αναπτυξιακό νόμο διάταξη για την ενίσχυση μόνο του ξενοδοχειακού μέρους των πλοίων , κατά αντιστοιχία με ότι προβλέπεται για τις μονάδες της τουριστικής βιομηχανίας. Όπως και διάταξη ενίσχυσης της απόσυρσης, διάλυσης ή μετασκευής πλοίων για λόγους ασφάλειας ή προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος εκφρασμένη σε τόνους σιδήρου και ποιοτικά κριτήρια.

Τέλος, ο υπουργός μίλησε για την αυστηρή λειτουργία του Μητρώου, τον εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων της ΝΕΖ, την προώθηση μέσω ΕΣΠΑ κινήτρων για τον εκσυγχρονισμό και τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων. Επίσης στη ΝΕΖ Κυνοσούρας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης, θα αναζητηθούν λύσεις ώστε να ενεργοποιηθεί η περιοχή και να προστατευθεί ο αρχαιολογικός χώρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: