www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο καιρός σήμερα 13.10.2010

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και άνοδο της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στην Κρήτη, περιμένουμε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά θα είναι περισσότερο έντονα, ενώ λόγω σημαντικής μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορσμένη και οι βροχές θα έχουν τη μορφή λασποβροχών.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 24 στην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 26 - 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 24 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, από 21 έως 27 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, ενώ στις βόρειες ακτές της
Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν και πιθανόν τοπικά θα ξεπεράσουν τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα εντάσεων 3 – 5 μπ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και παροδική καταιγίδα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 25 - 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, που από το απόγευμα θα στραφούν
σε νοτιοανατολικούς με τάσεις ενίσχυσης.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: