www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Αν. Λοβέρδος: Υπεγράφη η απόφαση για τα χρέη των νοσοκομείων

Τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας ότι ο ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε χθες τη σχετική απόφαση.


Ο υπουργός ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ότι το ζήτημα της καταβολής των οφειλών που καλύπτουν την περίοδο ως και το Δεκέμβριο του 2009 θα έχει κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.ΠΑράλληλα, δήλωσε ότι πιέζει ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και για τα χρέη του 2010.

"Στόχος μου είναι το 2011 να μπούμε σε καινούργια διαδικασία σχέσης προμηθευτών και νοσοκομείων καθένας διαχειρίζεται τα χρέη του προηγούμενου στα νοσοκομεία. Αυτό είναι
άρρωστο", ανέφερε.

Ο Αν. Λοβέρδος εκτίμησε ότι οι πληρωμές σε πραγματικό χρόνο από το 2011 ια οδηγήσει σε περιορισμό των υπερτιμολογήσεων. "Μια εταιρεία που την πληρώνεις 6 χρόνια μετά, δεν είναι μόνο ότι πρέπει να προσθέσεις το επιτόκιο που θα έδινες, που θα έπαιρνε αυτή η εταιρεία αν τα λεφτά της τα έβαζε σε μια τράπεζα. Πρέπει να προσθέσεις και ό, τι άλλο επιβαρύνει αυτή την εταιρεία. Για αυτό υπερτιμολογούν σε ύψη που δεν υπάρχουν σε όλο τον κόσμο", διευκρίνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: