www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Όρους για να συναινέσει στη νέα σύμβαση θέτει ο Γ. Καρατζαφέρης


Τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα θέτει ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για να συναινέσει στη σύμβαση.

«Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γ. Καρατζαφέρης, ενώ γνωστοποίησε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα
βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.

Υπογράμμισε επίσης ότι η πολιτική της ύπνωσης δεν μπορεί να συνεχιστεί και εξαπέλυσε δριμεία κριτική στους Νικολά Σαρκοζί και Ανγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας ότι αν η Γαλλία και η Γερμανία είχαν άλλους ηγέτες, η τύχη της Ευρώπης θα ήταν διαφορετική.

Αναφερόμενος μάλιστα στη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στο Παρίσι τη Δευτέρα σχολίασε πως του θύμισε τη συνάντηση του Μονάχου που οδήγησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η ταπείνωση της Ελλάδας είναι μια επιθετική πράξη», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί εάν όσα μάς ζητάνε είναι συννομα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη συνθήκη της Λισαβόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: