www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Εντός ευρωζώνης θέλει την Ελλάδα η Κομισιόν


Την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θέλει την Ελλάδα να παραμένει μέλος της ευρωζώνης, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος Τύπου Ολιβιέ Μπαγί.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει δήλωση της αντιπροέδρου της Επιτροπής, αρμόδιας για την ψηφιακή ατζέντα, Νέλι Κρους σε συνέντευξή της σε ολλανδική εφημερίδα, ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα έβλαπτε την υπόλοιπη ευρωζώνη, ο Ολ. Μπαγί υπογράμμισε ότι η Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σημειώνοντας,
ωστόσο, ότι η δήλωση της κ. Κρους δεν έρχεται σε αντίθεση τη θέση της Κομισιόν.


Ο Ολ. Μπαγί τόνισε επίσης ότι τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο όσο και ο αντιπρόεδρος Όλι Ρεν θεωρούν πως οι επίτροποι έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, όπως έκαναν η Ν. Κρους και η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη.

Τέλος, ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή πρόταση της καγκελαρίου Μέρκελ και του προέδρου Σαρκοζί να δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, απάντησε ότι η Επιτροπή αναμένει τις λεπτομέρειές της, προκειμένου να πάρει θέση και να φέρει το θέμα σε συζήτηση στο Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια: