www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καταστροφές στην Αρκαδία από τη νεροποντή


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αρκαδία η χθεσινή νεροποντή. Κλειστή παραμένει η παλαιά εθνική οδός Τρίπολης- Αργους λίγο πριν το χωριό Στενό, καθώς η καταιγίδα έφερε στο δρόμο φερτά υλικά.

Η πολιτική προστασία του δήμου Τρίπολης μοίρασε χθες βράδυ σακιά με άμμο σε σπίτια και καταστήματα, σήμερα υποχώρησαν τα νερά από την πόλη, το μεγαλύτερο τμήμα του οροπεδίου Μαντινείας και στη Νότια Κυνουρία κι έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές και τις καλλιέργειες.

Η σφοδρή θαλασσοταραχή έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές με τρία ρήγματα και καθίζηση στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου και έχει χαθεί ο φάρος. Επίσης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μαρνέρης, έχει ανέβει η θάλασσα κι έχει
πλήξει ένα μεγάλο τμήμα του κάμπου της περιοχής με ολική καταστροφή των καλλιεργειών.

Μικροζημιές υπάρχουν στο αλιευτικό καταφύγιο Σαμπατικής, ρηγματώσεις υπάρχουν στον παραλιακό δρόμο του Τυρού.

Στο Παράλιο Αστρος έχει σπάσει ο κεντρικός λιμενοβραχίονας κι έχουν αποκολληθεί τα βράχια κάτω από το ανοικτό θέατρο της παραλίας του δήμου, δημιουργώντας ολόκληρη σπηλιά, ενώ ζημιές υπάρχουν ακόμα στο λιμάνι του Αγίου Ανδρέα και σε όλο τον παραλιακό δρόμο του Ξηροπήγαδου.

Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας με ανακοίνωσή του καλεί τους κατοίκους του Λεωνιδίου να μην πίνουν το νερό του δικτύου για τις επόμενες δύο ημέρες, διότι είναι θολό κι έχουν ξεκινήσει αναλύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: