www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη στις αιχμές Σαμαρά

Στις αιχμές που άφησε εναντίον του προέδρου του ΛΑΟΣ ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης, μία ημέρα μετά τη δήλωσή του ότι σκέφτεται να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός τους από τη Βουλή.
«Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές. Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές», είχε αναφέρει από την Κρήτη ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας: «Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε».
«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς χθες μου έκανε την εξαιρετική τιμή να προτείνει δημόσια να αναλάβω ένα υπουργείο. Φαίνεται ότι απάντησε στη δική μου πρόταση να αναλάβει αυτός αναπληρωτής Πρωθυπουργός με αρμοδιότητα όλα τα οικονομικά υπουργεία», αντέτεινε από την πλευρά του ο κ.
Καρατζαφέρης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή.
Τόνισε επίσης ότι έχει πει ξεκάθαρα πως εάν η δική του παρουσία ενοχλεί την εθνική ομοψυχία που προτείνει, μπορεί να μείνει ο ίδιος «στην αποθήκη και να μπουν οι άλλοι στη βιτρίνα».
«Την ίδια δουλειά θα κάνω και από την αποθήκη», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως δεν είχε ποτέ του καρέκλα και πως αυτό που τον ενδιαφέρει το μέλλον της Ελλάδας.
Κ. Μαρκόπουλος: Μπροστάρης του κ. Παπανδρέου ο κ. Καρατζαφέρης
Οι δηλώσεις του κ. Καρατζαφέρη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να ορίσει τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ «υπουργό προπαγάνδας».
«Κάνει για υπουργός προπαγάνδας Τρόικας και κυβέρνησης, ως άλλος Γεωργαλάς, αφού τόλμησε να μας φέρει μνήμες της χούντας, που την παρουσίασε για παράδεισο, ξεχνώντας τι επακολούθησε», παρατήρησε, σχολιάζοντας σχετική αποστροφή της ομιλίας του κ. Καρατζαφέρη.
«Χθες απείλησε ότι θα παραιτηθεί αυτός και οι βουλευτές του για να φοβηθούμε. Μα το Σύνταγμα έχει για όλα λύση. Έψαξα και έμαθα ότι οι βουλευτές του, το έμαθαν από την τηλεόραση. Τελικά τι είστε, κόμμα ή εταιρία περιορισμένης ευθύνης;», πρόσθεσε.
Διερωτήθηκε επίσης γιατί αντιδρά στην πρόταση για το "πόθεν έσχες" όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί ή αρχηγοί κομμάτων, από το ΄74 και μετά.
«Εμείς δεν αποκτήσαμε 40 ακίνητα μετά την είσοδό μας στη Βουλή. Εμείς δεν έχουμε κανάλι παραπλάνησης στο κόμμα μας. Ούτε έχουμε κάτι να φοβηθούμε», σημείωσε με νόημα, χαρακτηρίζοντας τον κ. Καρατζαφέρη «μπροστάρη του Γ. Παπανδρέου και του μνημονίου», επιλογή για την οποία, όπως είπε, θα κριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: