www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Χ.Παπουτσής: Χωρίς χώρους κράτησης λύση δεν υπάρχει

Χωρίς χώρους κράτησης, λύση για τους λαθρομετανάστες δεν υπάρχει, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσίωτη, για τη λειτουργία Κέντρου Κράτησης στο παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού.
«Η μόνη αναστάτωση που υπάρχει, είναι η αναστάτωση την οποία προκαλεί η Αντιπολίτευση, με πρώτη και καλύτερη τη Νέα Δημοκρατία προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποτρέψει την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος, για τη δημιουργία του οποίου όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε απόλυτη ευθύνη», απάντησε ο υπουργός στο βουλευτής της ΝΔ και διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για νέα έργα, αλλά για παλιά Κέντρα, τα οποία λειτουργούσαν εκεί μέχρι τώρα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης
Αλλοδαπών της Αστυνομίας: Πρόκειται για «το νέο Κέντρο στο Αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί από το 2002, δηλαδή 9 χρόνια τώρα, σε κτίρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας, μαζί με άλλες εγκαταστάσεις της Αστυνομίας δίπλα, μαζί με εγκαταστάσεις του Στρατού», εξήγησε, «και το παλαιό κτίριο, που λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια από τη στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών βάσεων, στις εγκαταστάσεις όπου ήταν τα κρατητήρια της Ασφάλειας και στη συνέχεια τα κρατητήρια των Αλλοδαπών». «Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση νέου έργου», σημείωσε ο κ. Παπουτσής.
Όπως εξάλλου επεσήμανε ο υπουργός, για τους υπάρχοντες παράνομους μετανάστες, δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ο τρόπος που υποστηρίζει για παράδειγμα ο ΛΑ.Ο.Σ., να φύγουν δηλ. στην υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο αυτόματα θα σημάνει αποβολή της Ελλάδας από τη συνθήκη του Schengen.
«Αν θεωρείτε ότι υπάρχει κάποια μαγική ράβδος να τους εξαφανίσουμε, εγώ δεν την βλέπω αυτή. (Γι αυτό) χρειαζόμαστε να μοιραστούμε την ευθύνη, την ευθύνη της ασφαλούς αποχώρησης, είτε με προγράμματα εθελοντικού επαναπατρισμού είτε απέλασης. Για να συμβεί αυτό χρειαζόμαστε χώρους κράτησης. Χωρίς χώρους κράτησης, λύση δεν υπάρχει», παρατήρησε ο κ. Παπουτσής.
Το υπουργείο ανακοίνωσε απλά ποια κέντρα θα λειτουργούν υπό την ευθύνη της νέας Υπηρεσίας Ασύλου, ξεκαθάρισε και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση παντού, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια. Αποτέλεσμα, ανέφερε ενδεικτικά ο υπουργός, ήταν κάποιοι να βάλουν φωτιά σε κτίρια του στρατοπέδου που παραχώρησε ο Ελληνικός Στρατός στον Έβρο, όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης, κάνοντας ευθέως λόγο για εμπρησμό 

Δεν υπάρχουν σχόλια: