www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Αντ. Σαμαράς: «Δώστε του Καρατζαφέρη ένα υπουργείο»

Αγριεύει μέρα με τη μέρα η σύγκρουση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, τον οποίο κατηγόρησε πως κινείται, όπως κινείται, για αντάλλαγμα ένα υπουργείο. 

«Δεν έπιασε η παγίδα της συναίνεσης, φοβούνται ή δεν αντέχουν την Επαναδιαπραγμάτευση και απειλούν με εκλογές. Απειλούν; Ε όχι ακριβώς… Κάτι λένε το πρωί, κι ως το μεσημέρι το μετανιώνουν. Αλλά αύριο – ποιος ξέρει; - μπορεί να το ξαναθυμηθούν… Κύριε Παπανδρέου, δώστε του, επί τέλους, του κ. Καρατζαφέρη, ένα υπουργείο να ησυχάσουμε» τόνισε ο κ. Σαμαράς από την Κρήτη και χαρακτήρισε καλοδεχούμενες τις εκλογές. 

Νωρίτερα είχε φροντίσει, εκτός από την επίθεση στον πρωθυπουργό, μιλώντας για ανεύθυνη και αδιόρθωτη κυβέρνηση, να αναφερθεί και στη στήριξη που έχει η κυβέρνηση και από κομματίδια, υπονοώντας τη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. 

«Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν και τους «λαγούς» τους σε άλλα κόμματα και κομματίδια. Ακούσαμε κάποιον να απειλεί σήμερα, ότι αν δεν τα βρούμε θα παραιτηθεί από τη Βουλή για να προκαλέσει εκλογές» τόνισε, αναφερόμενος ουσιαστικά στον κ. Καρατζαφέρη και στην απειλή του ότι θα πάρει την Κ.Ο. του ΛΑΟΣ και θα αποχωρήσει από τη Βουλή.
Οργή στο ΛΑΟΣ 
Η φράση του κ. Σαμαρά προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΛΑΟΣ, που απάντησε με την εξής ανακοίνωση: «Προς τι ο παροξυσμός και η καταφυγή σε ανοησίες από τον κ. Σαμαρά; Με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του δίνει φιλί ζωής στην ασύνδετη και ανίκανη κυβέρνηση Παπανδρέου. Αν δεν φοβόταν, σήμερα τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά διαφορετικά στην Ελλάδα. Λυπούμαστε για το ήθος και το ύφος στο οποίο παρασύρεται από πρόσωπα που πάντα εκινούντο απέναντι στη ΝΔ». 
Στόχος Σαμαρά η εξουδετέρωση του ΛΑΟΣ
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στόχο την εξουδετέρωση της πολιτικής επιρροής του ΛΑΟΣ και γι’ αυτό δεν αφήνει πλέον καμία πρόκληση αναπάντητη από την πλευρά του κ. Καρατζαφέρη, όπως λένε στο επιτελείο του.

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Κ.Ο. της Ν.Δ. επέκρινε με σφοδρότητα το ΛΑΟΣ για τη στήριξη που έδωσε στο μνημόνιο το Μάιο του 2010 και μίλησε –εννοώντας και τη Δημοκρατική Συμμαχία -για τα «παρακολουθήματα», τις «ουρές» και τα «εξαπτέρυγά» της κυβέρνησης. 

Ομως στη συνέχεια η κριτική του ήταν πολύ πιο αυστηρή και στόχευσε ευθέως κατά του κ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο μίλησε απαξίωτικά, μη θέλοντας να αναφερθεί ούτε καν στο όνομά του, μιλώντας για τον…«κάποιο».

«Τελευταία ακούγονται και κάποια περίεργα: Άκουσα κάποιον να επικαλείται το ιστορικό προηγούμενο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη, που παρά τον τσακωμό τους, συμφιλιώθηκαν πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε, «καρφώνοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: «Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο να θυμίσω μια μικρή λεπτομέρεια: ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να… υποκύψουν».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θυμήθηκε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη το 1993 και σε συνέντευξή του τον αποκάλεσε «αδίστακτο» και είπε ότι βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας. 

«Και για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα ιστορίας. Ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής δεν θα αναγκάζονταν να συνεννοηθούν και να πάμε σε πόλεμο εάν προηγουμένως ο Εφιάλτης δεν είχε αφήσει τους Πέρσες να περάσουν ή το ΠαΣοΚ στην εξουσία» απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης το απόγευμα της Δευτέρας από το βήμα της Βουλής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: