www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

΄Ακης Τσοχατζόπουλος: Από τα αρμόδια όργανα οι αποφάσεις για το υποβρύχιο

Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις έχουν ληφθεί από όλα τα αρμόδια συλλογικά όργανα, τόνισε ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ενώπιον της Προανακριτικής. Ειδικότερα για την προμήθεια του γερμανικού υποβρυχίου, τόνισε πως «πέρα από τις ομόφωνες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ όλα όσα αφορούν το γερμανικό υποβρύχιο αποφασίστηκαν και εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα του πολεμικού Ναυτικού, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο».
Πριν αρχίσει την κατάθεσή του στην Επιτροπή που διερευνά το ζήτημα της προμήθειας των υποβρυχίων μόνο επί υπουργίας του, ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς βλέπει την όλη διαδικασία, ανέφερε: «Αλλη μια μάχη. Στην πολιτική όλα μπορεί να τα περιμένεις».
Μάλιστα, άφησε και αιχμές για τους διαδόχους του στο υπουργείου: «Έχει πολύ ενδιαφέρον και η άλλη επιτροπή (Εξοπλιστικών) που διερευνά την εκτέλεση σύμβασης για ένα ακόμα υποβρύχιο και
την αναβάθμιση τριών ακόμα υποβρυχίων» σημείωσε.
Χθες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-μέλη της επιτροπής δημιούργησαν κλίμα για την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Συγκεκριμένα, κύκλοι από το ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν ότι από τον έλεγχο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου, προέκυψαν τρία επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βρέθηκαν καταθέσεις σε γερμανικά Μάρκα, σε τραπεζικούς λογαριασμούς της συζύγου του, την περίοδο 1998 - 2001 και του ίδιου την περίοδο 2000-2003, για τα οποία δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά.
Επίσης, από την οικονομική χρήση του 2000 προκύπτει αδικαιολόγητη αύξηση της περιουσιακής κατάστασης του πρώην υπουργού ύψους 55.616.733 δρχ., ενώ το 2004 αγόρασε δύο διαμερίσματα, 85.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς να φαίνεται ότι έχει κάνει καμία ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: