www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΥΠΕΞ: Είναι ώρα για εξεύρεση λύσης στο Σκοπιανό

«Έχει φθάσει η ώρα για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή τις εκλογές στην ΠΓΔΜ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα αναμένει να αναδειχθεί «μια κυβέρνηση, η οποία θα επιδείξει εποικοδομητική στάση».
Συνεχίζοντας, ο κ. Δελαβέκουρας σημείωσε ότι «η Ελλάδα επενδύει σε ένα μέλλον σταθερότητας και ανάπτυξης για την ΠΓΔΜ και στο πλαίσιο αυτό θα ταχθεί στο πλευρό της για την προώθηση της ευρωατλαντικής προοπτικής της».
«Θα υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον από την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας», τόνισε και εξέφρασε την ελπίδα οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με ομαλό τρόπο, προκειμένου να
καταδειχθεί η σταθερή προσήλωση της χώρας στην ευρωπαϊκή της πορεία.
Κληθείς να απαντήσει, αν υπάρχει προβληματισμός στην ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Πολωνία -η οποία έχει εκφράσει κατά το παρελθόν απόψεις διαφορετικές από εκείνες της Ελλάδας για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ- ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η χώρα μας προσβλέπει σε μια στενή συνεργασία και υπενθύμισε ότι υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις τόσο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, που αφορούν στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ.
Επίσης, είπε ότι υπάρχει διαρκής ενημέρωση της Ελλάδας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας επί του θέματος και της εποικοδομητικής στάσης που επιδεικνύει η Ελλάδα για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: