www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΑΔΑΕ: Νέος κανονισμός για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών


Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε ο νέος κανονισμός της ΑΔΑΕ για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΦΕΚ Β΄ 2715/17-11-2011).

Με την απόφαση 165/2011 η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αντικατέστησε τους κανονισμούς που ορίζονται στα ΦΕΚ Β' 87/2005 και ΦΕΚ Β' 88/2005. Με το νέο κανονισμό, ο οποίος ενοποιεί τους προηγούμενους, διαμορφώνεται ένα ενιαίο πλαίσιο υποχρεώσεων των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, το οποίο ανταποκρίνεται, σύμφωνα με την Αρχή, στις τεχνολογικές εξελίξεις των
τελευταίων ετών. Η ισχύς του νέου κανονισμού αρχίζει έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι πάροχοι δικτύων ή/και υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών θα πρέπει μέχρι τις 17 Μαΐου 2012 να υποβάλουν στην ΑΔΑΕ προς έγκριση πολιτική ασφάλειας για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών, σύμφωνα με το νέο κανονισμό. Παράλληλα, εντός προθεσμίας δύο μηνών, μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2011, οι πάροχοι θα πρέπει να δηλώσουν προς την Αρχή τις δραστηριότητες για τις οποίες έχουν υποβάλει δήλωση καταχώρησης στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) για τη λειτουργία υπό καθεστώς Γενικής Αδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: