www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Έτοιμος σε πέντε μήνες ο φράκτης στον Έβρο

Προτεραιότητα δίνει η κυβέρνηση στην κατασκευή του φράκτη στον Έβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην περιοχή , ενώ ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος και ο φράχτης θα ολοκληρωθεί σε διάστημα πέντε μηνών.


«Σε λίγες εβδομάδες, μετά τον έλεγχο της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκατασταθεί η ανάδοχος εταιρεία για να ξεκινήσει το έργο του τεχνητού εμποδίου, στη χερσαία ζώνη. Με την ολοκλήρωση του θα υπάρξει μια καλύτερη επιχειρησιακή στόχευση η οποία ενδεχομένως και θα ενισχυθεί με πλωτά μέσα επιτήρησης της παραποτάμιας περιοχής. Με αυτούς τους τρόπους προσδοκούμε η επιτήρηση των συνόρων μας, μέσα στο 2012 να παρουσιάσει σημαντική
και ουσιαστική βελτίωση» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά την κατασκευή νέων κέντρων κράτησης, ο κ. Όθωνας ανέφερε πως στην περιοχή προβλέπονται μόνο σύγχρονα κέντρα πρώτης υποδοχής παρανόμων μεταναστών, για την καλύτερη μεταχείριση των εισερχόμενων μεταναστών, την ταυτοποίηση τους και τον υγειονομικό τους έλεγχο, καθώς και ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για μακροχρόνια κράτηση μεταναστών.

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και ειδικά ο Έβρος καλείται να διαχειριστεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα με πολλές διαστάσεις, ο κ. Όθωνας σημείωσε: «Είναι γνωστά τα προβλήματα, αλλά πρέπει να τονίσω ότι για πρώτη φορά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μεταναστευτικών ροών στη χώρα, που έχει εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χρηματοδοτεί την υλοποίησή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: