www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

«Ταχεία εξυπηρέτηση» για την κατάθεση δικογράφων


Ξεκινάει από την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών η εφαρμογή του συστήματος της «ταχείας εξυπηρέτησης» (Fast Lane) για την κατάθεση δικογράφων.

Με την εφαρμογή του συστήματος Fast Lane, οι δικηγόροι μπορούν να παραδίδουν το δικόγραφο σε ειδικό γραφείο, λαμβάνοντας ταυτόχρονα αριθμό πρωτοκόλλου. Την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα το παραλαμβάνουν, μαζί με τα σχετικά αντίγραφα και τον προσδιορισμό της δικασίμου.

Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγεται η συχνά πολύωρη αναμονή για την κατάθεση των δικογράφων, τον προσδιορισμό δικασίμου και την παραλαβή των σχετικών εγγράφων. Για την περαιτέρω επιτάχυνση της εξυπηρέτησής τους, θα δίνεται η δυνατότητα υποβολής των ονομάτων των διαδίκων στο ειδικό γραφείο με την χρήση usb stick ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου.

Με το νέο σύστημα κατάθεσης δικόγραφων, αναμένεται η μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη φυσική παρουσία του δικηγόρου στους χώρους του Πρωτοδικείου, η διευκόλυνση του έργου των
δικαστικών υπαλλήλων και των δικαστών και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ήδη, από τη προηγούμενη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011, άρχισε πιλοτικά η εφαρμογή του μέτρου, υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλα Κανελλόπουλου.

Τα πρώτα αποτελέσματα κρίθηκαν ικανοποιητικά καθώς περιορίστηκαν οι «ουρές» που σχηματίζονταν από δικηγόρους έξω από τη γραμματεία Πρωτοδικείου Αθηνών για την κατάθεση των δικογράφων και τον προσδιορισμό δικασίμου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «η επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής του υπουργείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: