www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μετατίθεται χρονικά η κατάθεση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας


Την αναβολή της κατάθεσης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, με στόχο όπως είπε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Όπως τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, τα δύο τελευταία χρόνια έγινε μία σημαντική και ουσιαστική συζήτηση με φορείς και παραγωγικές τάξεις, συνεχίζεται και εφόσον καταλήξουμε, το νέο ρυθμιστικό σχέδιο θα πάρει το δρόμο του».

«Επιδιώκουμε την μέγιστη σύγκλιση», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας Γιάννη Πολύζος Πολύζος, ενώ σημείωσε ότι το νέο ρυθμιστικό σχέδιο περιλαμβάνει 62 δήμους και τα γεωγραφικά του όρια είναι όλος ο νομός
Αττικής.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ο σχεδιασμός της Αθήνας να βασίζεται στη δημιουργία μιας «συνεκτικής πόλης», τονίζοντας ότι «προβληματίζει έντονα και είναι κομβικό στοιχείο το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων έχασε το 18% του πληθυσμού του, η Θεσσαλονίκη το 19% και η Καλλιθέα ένα ποσοστό της τάξεως του 13%».

Σημείωσε ακόμη ότι η πρόταση του Οργανισμού για την επόμενη δεκαετία είναι «όχι στις νέες εντάξεις, εκτός από εξαιρέσεις, ώστε να αποτρέψουμε την εξάπλωση της πόλης προς πάσα κατεύθυνση». Και αυτό, όπως είπε, «μπορεί να γίνει με κίνητρα και ποιότητα ζωής».

«Από κεντρικά σημεία και καλές περιοχές της Αθήνας έχουμε φυγή, πτώση τιμών. Πρέπει να απαντήσουμε πάση θυσία με πολιτική συγκράτησης για να υπάρξει επιστροφή κατοίκων. Όχι άλλη λοιπόν επέκταση και να δώσουμε προτεραιότητα στα μέσα σταθερής τροχιάς», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: