www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Απαράδεκτη η κατάσταση στην Παιδεία


Για απαράδεκτη κατάσταση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ, καυτηριάζοντας τις ελλείψεις σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η ΑΔΕΔΥ χαρακτηρίζει καταστροφικές της συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα, γεγονός, που όπως υποστηρίζει, αποτυπώνεται και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που η ανεργία καλπάζει, η αφαίμαξη και η συρρίκνωση των εισοδημάτων τους συνεχίζεται, η φορολογική επίθεση σε βάρος τους εντείνεται, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα σχολικά βιβλία και να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων των
παιδιών τους, λόγω της δραστικής περικοπής των δαπανών για την παιδεία και της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών κατά 50%», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση.

Σημειώνει επίσης ότι οι διορισμοί εκπαιδευτικών φέτος «ήταν ελάχιστοι και πολύ λιγότεροι ακόμα και από τη δέσμευση, δέκα συνταξιοδοτούνται και ένας διορίζεται, που προβλέπει το μνημόνιο».

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τέλος τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, συμμετέχοντας στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε για την Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011 και στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: