www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Γ.Καρατζαφέρης: «Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει»

«Στη συνείδηση των Ευρωπαίων έχουμε χρεοκοπήσει», παρατήρησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 76η ΔΕΘ και καταλόγισε ανικανότητα τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στον Αντώνη Σαμαρά.


Αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι ξένοι την Ελλάδα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ για τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα προκαλούσαν παρεξηγήσεις αν γίνονταν στο πεζοδρόμιο, ενώ για τις δηλώσεις περί χρεοκοπίας, οι οποίες στη συνέχεια αναιρούνται, σχολίασε ότι του θυμίζουν τα κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας, με τον καλό και τον κακό αξιωματικό.

Η χώρα, τόνισε, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν υπάρχει πιο κάτω να πάει, διότι «μετά το
κώμα είναι ο θάνατος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ο κ. Καρατζαφέρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ακόμα και εντός του Νοεμβρίου, και μίλησε για συμφωνία-συμβιβασμό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Ερωτηθείς αν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπορεί να παίξει κάποιον ρόλο στο μέλλον, απάντησε: «Ο Καραμανλής έκανε τεράστια πολιτικά λάθη, όμως κανείς δεν του καταλόγισε δόλο. Ο Καραμανλής δεν είναι για πέταμα. Ηλικιακά είναι μικρότερος από τον Κώστα Σημίτη, που θα μπορούσε να έχει κάποιον ρόλο. Θα γίνει ξανά πρωτοσέλιδο ο Καραμανλής, το πότε δεν το ξέρω».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε υπερήφανος για το κόμμα του, γιατί όπως σημείωσε, έχει πλέον περγαμηνές και είναι το μόνο κόμμα, από το 1950, που κατάφερε να διεμβολίσει τον δικομματισμό. Ο δικομματισμός πρέπει να καμφθεί, τόνισε, και ο ΛΑΟΣ θα καταθέσει τη δική του κυβερνητική πρόταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: