www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Μεταφέρεται για αργότερα η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία


Κάλεσμα στο λαό να μην ταυτίσει στη συνείδησή του την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία απηύθυνε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη συμφωνία στις Βρυξέλλες επί της νέας δανειακής σύμβασης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι πρόκεται για προσωρινή συμφωνία γιατί «όλα δείχνουν ότι η κρίση θα βαθύνει». Παράλληλα είπε ότι δεν είναι απίθανο να μεταφέρεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο αργότερα.


Οπως είπε, το πρωτογενές πλεονάσμα απαιτεί μειώσεις μισθών. Παρατήρησε ακόμη ότι «η τσέπη του λαού θα αδειάσει, η ανεργία θα μεγαλώσει και μεγαλύτερο μέρος του λαού θα νιώσει σχετική
και απόλυτη εξαθλίωση».

«Τι να το κάνει ο λαός το πρωτογενές πλεόνασμα όταν θα χει ένα τεράστιο έλλειμμα στην καθημερινή του ζωή», διερωτήθηκε και συνέχισε: «Εάν υπάρχει έλλειμμα πάλι θα γίνει στάση πληρωμών, έτσι ή αλλιώς είναι κόλαση για το λαό».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη ότι οι όροι που τέθηκαν για πολιτική σταθερότητα, προϋποθέτουν ότι «ο λαός πρέπει να είναι μπρούμυτα στα τέσσερα και να προσκυνάει την εκάστοτε εξουσία, να φοβάται να μη διεκδικεί». «Αυτό θα είναι το νέο όπλο εκβιασμού στη μάχη των εκλογών… Να μην αλλάξει το σκηνικό», πρόσθεσε. Τόνισε ωστόσο ότι «λαός που δέχεται να ζει στην κόλαση δεν θα υπάρξει».

«Καλούμε τον λαό στη συνείδησή του να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με σωτηρία, να μην πιστέψει στις φρούδες ελπίδες που καλλιεργούν ότι στην ελλάδα θα γίνουν αθώες επενδύσεις», συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι αν γίνουν επενδύσεις δεν θα αντιμετωπίσουν τη φτώχια και την εξαθλίωση.

Είπε ακόμη ότι οι τομείς που άμεσα κινδυνεύουν να πέσουν κάτω από το γκρεμό είναι μισθοί, συντάξεις, υγεία, παιδεία, έργα υποδομών... «σε αυτά θα είναι άτακτη η χρεοκοπία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: