www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Θα είναι σαν να ζεις σε κέντρο εκπαίδευσης


Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης την απόφαση του Eurogroup, ωστόσο όπως εκτίμησε, «κοινωνικώς δεν θα αποδώσει τίποτα». «Θα είναι μία σκληρή ζωή σαν να ζεις σε ένα κέντρο εκπαίδευσης ... θα ζεις, αλλά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και τρόπο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Real FM.

Λαγκάρντ και Μέρκελ μας πάνε όπου θέλουν, με τα μάτια κλειστά, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και υποστήριξε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση και αυτή δεν ήταν η χρεοκοπία, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του για πέντε χρόνια περίοδο χάριτος και κεφαλαιοποίηση του χρέους.

«Και ξεφτίλες γίναμε διεθνώς και δεν θα βγούμε στις αγορές μέχρι το 2020», παρατήρησε, επισημαίνοντας πως «αν ήθελαν να μας βοηθήσουν θα τηρούσαν τη δική τους απόφαση, της 21ης
Ιουλίου, να υπάρχει κι ένα σχέδιο Μάρσαλ ώστε η χώρα να πάρει μπρος», τώρα όμως, όπως εκτίμησε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η Ελλάδα θα έχει μέλλον αν ξεσηκωθεί όλος ο ευρωπαϊκός Νότος κατά της επικυριαρχίας της κ. Μέρκελ, γιατί όπως είπε, «άλλο Ε.Ε. και άλλο Μέρκελ και οι δορυφόροι της». «Πρέπει», συνέχισε, «να κάνουμε μία δυνατή συμμαχία με Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, να δημιουργήσουμε έναν άξονα για να επαναφέρουμε την Ευρώπη με κέντρο τις Βρυξέλλες και όχι το Βερολίνο».

Ερωτηθείς εξάλλου για το θέμα των εκλογών, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε ότι δεν βλέπει κανέναν «ζεστό» για τις εκλογές και εκτίμησε ότι «τις εκλογές θα τις στείλουν όσο μπορούν πίσω» δεδομένου ότι πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα στο άμεσο μέλλον.

Στο σημείο αυτό προέβλεψε νέα σκληρά μέτρα από τον Ιούνιο, καθώς όπως είπε παρά το αίτημά του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, «δεν μπόρεσαν να αποδεσμευθούν» και θα υποχρεωθούν να λάβουν νέα σκληρά μέτρα εις βάρος της κοινωνίας. Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε μέγιστο εξευτελισμό την παρουσία Επιτρόπων σε κάθε υπουργείο, ενώ επεσήμανε ότι με τη συγκρότηση του ειδικού λογαριασμού εξυπηρετούνται και εξασφαλίζονται πρώτα οι δανειστές και μετά οι ανάγκες του κράτους.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. εκτίμησε ότι «πάμε για μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ», τονίζοντας ταυτόχρονα πως «είναι ντροπή να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ που έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο, να ανέβει ξανά στην εξουσία». Σε κάθε περίπτωση θα αγωνιστώ να μην είναι ξανά το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα, διεμήνυσε και σημείωσε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: