www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επείγουσες οι αυτοψίες σε ετοιμόρροπα κτίσματα


Να διενεργήσει κατεπείγουσες επιτόπιες αυτοψίες σε επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίσματα και οικοδομές, δίνοντας προτεραιότητα σε ευαίσθητα σημεία της πόλης όπως είναι οι χώροι δίπλα στα σχολεία, ζήτησε από τη δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.

Αφορμή για την παρέμβαση του κ. Μίχα στάθηκε το περιστατικό της πτώσης σοφάδων από μπαλκόνι τελευταίου ορόφου παλαιάς πολυκατοικίας που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο συγκρότημα των σχολείων που στεγάζουν το 24ο και 22ο δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Στον ίδιο δε δρόμο όπως κατήγγειλε υπάρχει και άλλο επικίνδυνο και εγκαταλελειμμένο κτίσμα του οποίου το στέγαστρο κρέμεται επικίνδυνα.

«Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο καθημερινά περνάνε δεκάδες παιδάκια με τους γονείς τους και αντιλαμβάνεστε για τι τραγωδία σήμερα θα μιλούσαμε εάν χτυπούσε κανένα παιδάκι» επεσήμανε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα η παράταξή του είχε φέρει το θέμα στο συμβούλιο εξαιτίας της πτώσης ενός στεγάστρου στο Πασαλιμάνι που είχε προξενήσει τον τραυματισμό ενός 65χρονου περαστικού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ιδιαίτερη ανταπόκριση από τον Δήμο.

Ο Γιάννης Μίχας έκρουσε προς τον Δήμο τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε οι σχετικοί μακροσκοπικοί έλεγχοι από μηχανικούς να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να ληφθούν όπου απαιτείται ειδικά μέτρα για την προστασία της ζωής και ασφάλειας των πολιτών από ετοιμόρροπα κτίσματα, παλαιές οικοδομές και αυθαίρετες κατασκευές από τις οποίες δυστυχώς ο Πειραιάς είναι γεμάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: