www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΝΔ: Αδιαφορία ΥΠΕΚΑ για τη διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό - Λ. Αλεξάνδρας


«Είναι προφανές ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει επιλέξει να "παγώσει" όσα ζητήματα δεν είναι αποκλειστικού δημοσιονομικού ενδιαφέροντος», αναφέρει η τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη σχετικά με την εκκρεμούσα διπλή ανάπλαση Βοτανικού - Λ. Αλεξάνδρας, με αφορμή σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

«Πολεοδομικές πρωτοβουλίες που μπορούν να επιφέρουν σημαντικά οφέλη στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων, δεν αποτελούσαν κατά την περασμένη διετία και συνεχίζουν δυστυχώς να μην αποτελούν προτεραιότητά του», συμπληρώνει. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα
αδιαφορίας», αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη, «αποτελεί η καθυστέρηση στην υλοποίηση της διπλής ανάπλασης Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας, η οποία έχει εγκριθεί από το ΔΣ του Δήμου Αθηναίων από τον περασμένο Δεκέμβριο».

Επιπλέον κάνει λόγο για έλλειψη προγραμματισμού και πολιτικής βούλησης, που έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη δρομολόγηση της ανάπλασης. «Και αυτό», προσθέτει, «σημαίνει ορατό κίνδυνο εκτροπής του εγχειρήματος και συντήρησης των περιβαλλοντικών και πολεοδομικών προβλημάτων της Αθήνας».


Η βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ σημειώνει τέλος πως « διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λ. Αλεξάνδρας είναι έργο μείζονος σημασίας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών και για την ποιότητα της ζωής τους. Γι' αυτό, πρέπει να προχωρήσει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και υπεκφυγές. Η Αθήνα και οι Αθηναίοι δεν αντέχουν περισσότερη υποβάθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: