www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μείωση μισθών στην Ελλάδα προτείνει ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών

Την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της μείωσης των μισθών, δήλωσε πως θεωρεί αναγκαία ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Γιεργκ Άσμουσεν, μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο του πρακτορείου Bloomberg για το δημόσιο χρέος της Ευρώπης.


Ο Άσμουσεν δήλωσε πως η Ελλάδα "σπατάλησε" την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, αφού έχασε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διατηρούσε ως το πιο προχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. "Η μοναδική συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δεν υπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να κάνει για να έχει ανάπτυξη, επειδή μόνο με τη δημοσιονομική λιτότητα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση που είναι", είπε ο Γερμανός Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι "εκ των πραγμάτων χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, αρχίζοντας με την πολιτική μισθών".

Ερμηνεύοντας το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο κ. Άσμουσεν είπε : "Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σε δύο πυλώνες, πρώτον στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης και δεύτερον, που είναι πιο δύσκολο, στον
επανακαθορισμό των προτάσεων για το τι μπορεί να πουλήσει η Ελλάδα". Συνέχισε, δε, λέγοντας ότι "η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις αγορές και τα δίκτυα της και να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις", προσθέτοντας ότι "πρέπει να προσέξει το κόστος εργασίας, κάτι που είναι δύσκολο σε μία νομισματική ένωση, αλλά όχι αδύνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: