www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι στα Χανιά

Μεγάλη καταστροφή υπέστησαν οι αγρότες της Κουντούρας των Χανίων από την τελευταία χαλαζόπτωση. Η επόμενη ημέρα τους βρήκε να μετράνε τις πληγές που άφησε το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα διαλύθηκαν θερμοκήπια και καλλιέργειες.


Οι ζημιές σε θερμοκηπιακές κατασκευές και στην παραγωγή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ίδιων αλλά και στελεχών της Αυτοδιοίκησης, ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Το χαλάζι, διέλυσε όλα τα θερμοκήπια με τζάμια κάνοντας αδύνατη ακόμα και την είσοδο σε αυτά εξαιτίας των κομματιών τζαμιού, που κρέμονταν από ψηλά και προκάλεσαν χιλιάδες μικρές και μεγάλες οπές αλλά και σκισίματα στα πλαστικά θερμοκήπια.

"Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 8 το βράδυ της Δευτέρας. Εβρεχε για μια ώρα και μετά άρχισε το χαλάζι, μικρό - μικρό στην αρχή, σε μέγεθος καρυδιού στη συνέχεια", ανέφερε ο
παραγωγός Ευτύχης Κατσιγαράκης επισημαίνοντας πως "τέτοιο πράγμα όσο καιρό είμαι στην περιοχή δεν το θυμάμαι ποτέ".

Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Κηπευτικών, Μανώλης Δαράκης, υπογράμμισε: "Οι παραγωγοί θα πρέπει να αντικαταστήσουν όλα τα γυαλιά, να ξεπατώσουν ό,τι έχουν φυτέψει το οποίο είναι πλέον άχρηστο και στη συνέχεια να απομακρύνουν ακόμα και το χώμα, το οποίο είναι γεμάτο γυαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: