www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Nίπτει τας χείρας της η κυβέρνηση για το θέμα των μεταναστών

Να βρει λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους μετανάστες ζήτησε από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στη σημερινή τους συνάντηση.


«Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός, στην κυβερνητική σύσκεψη για την κατάληψη της Νομικής, δήλωσε πως "δεν είναι στην πρόθεσή μας να ασκήσουμε βία, αλλά δεν θα υποκύψουμε σε βίαιους εκβιασμούς".

Mετά τη συνάντηση ο πρύτανης δήλωσε πως "αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα. Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι ο Θ. Παπαθεοδώρου».

Ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε από τη μεριά του «οι εξελίξεις είναι συνεχείς και κατατείνουν στην απεμπλοκή από το πρόβλημα. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση, που θα θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών, αλλά και την εξέλιξη της πανεπιστημιακής διαδικασίας χωρίς κατασταλτικά μέσα».

Νωρίτερα ο κ. Πελεγρίνης σε συνέντευξη τύπου είχε ζητήσει εγγυήσεις για την ασφαλή μεταφορά των μεταναστών σε άλλο χώρο και την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και όλων των
αρμόδιων φορέων.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της κοσμητείας η σχολή θα ανοίξει κανονικά την Πέμπτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: