www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

«Να αποδοθούν ευθύνες για την κατάληψη της Νομικής» ζητά ο πρωθυπουργός

Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και την «απόδοση ευθυνών» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού σε δημοσιογράφους χθες το βράδυ.


Συγκεκριμένα ο κ. Παπουτσής μετέφερε την πληροφορία αυτή σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης που δόθηκε χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή του διπλωματικού σώματος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός προσέθεσε ακόμη ότι η ΕΛΑΣ τη "μόνη όχληση" που είχε ήταν από τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων προκειμένου να παρεμποδιστεί η
επιβίβαση μεταναστών.

Επίσης από το Προεδρικό Μέγαρο και ο αρχηγός της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στην προ μηνός δήλωσή του για την ανάγκη κατάργησης του ασύλου δεν έλαβε "ποτέ" απάντηση απ΄την κυβέρνηση.

"Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί" είπε.

Χθες το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή την παραμονή 250 αλλοδαπών στη Νομική Σχολή της Αθήνας σε ανακοίνωσή του έδωσε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση κρατά ερμητικά κλειστή την πόρτα της νομιμοποίησης των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει ως ακραίο το αίτημα για τη νομιμοποίηση του συνόλου των μεταναστών που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα. Επαναλαμβάνει, μάλιστα, δήλωση του υπουργού Γ. Ραγκούση, τον Μάρτιο του 2010, σύμφωνα με την οποία "δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένα περιθώριο μαζικής και αδιάκριτης νομιμοποίησης αλλοδαπών που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα στη χώρα".

Προσθέτει, επίσης, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει "καμία μεμονωμένη ή μαζική νομιμοποίηση" τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν "πρόκειται να διενεργηθεί στο μέλλον".

Αναφερόμενο στις διατάξεις του νόμου 3838/2010 το υπουργείο τονίζει πως αυτές αφορούν αποκλειστικά στους "νόμιμα διαμένοντες μετανάστες και όχι σε αλλοδαπούς που έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, όπως όσοι έχουν καταλάβει τους χώρους της Νομικής".

Χθες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την παρουσία των μεταναστών στη Νομική λέγοντας πως η μετατροπή της σχολής "σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής".

Την απομάκρυνση των αλλοδαπών από το χώρο ζήτησαν και οι πανεπιστημιακοί.

Το ΚΚΕ επέκρινε την είσοδο των μεταναστών στη Νομική, ενώ παράλληλα άσκησε και κριτική κατά των πανεπιστημαικών λέγοντας πως με τις δηλώσεις τους στοχοποιούν τους μετανάστες και το άσυλο.

Από την πλευρά του ο ΣΥΝ έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, σημειώνοντας πως οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ είχαν υπερψηφίσει την παραμονή των αλλοδαπών στη Νομική, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει ως ανώφελη την ενέργεια των μεταναστών.

Τέλος, το ΛΑΟΣ ζήτησε την παρέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των μεταναστών. Για όλες οι αντιδράσεις και τα σχόλια των κομμάτων πατήστε εδώ.

Προέχει η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος υποστηρίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, απαντώντας στις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, σχολίασε πως "

Βεβαίως και πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι σε ενα ευνομούμενο κράτος, αλλα προέχει η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος, για το οποίο η πρυτανική αρχή αγωνίζεται. Είναι εύκολο να επιρρίπτει κανείς ευθύνες από δω κι απο εκεί. Βέβαια ειναι η Πολιτεία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όμως που δεν φρόντισε ,ως όφειλε, να ενεργήσει έτσι ώστε να αποτρέψει το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε τώρα. Διαβεβαιώνω πάντως, ότι προσπαθούμε να βρούμε λύση από την οποία το Πανεπιστήμιο θα βγει αλώβητο

Δεν υπάρχουν σχόλια: