www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Με διαδικασίες «εξπρές» οι τελετές παράδοσης-παραλαβής

Μακριά από τις κάμερες και χωρίς δηλώσεις έγιναν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, όπου υπήρξαν αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε περήφανος για το έργο των τελευταίων 11 μηνών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ηγεσίες όλων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι η χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες της ζωής του, αφού έχασε έναν από τους πλέον στενούς του συνεργάτες στο υπουργείο, τον 49χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Βασιλάκη.

Ο νέος υπουργός Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε τον απερχόμενο ως τον πλέον επιτυχημένο υπουργό που πέρασε από το συγκεκριμένη θέση, λέγοντας ότι θα δώσει έμφαση σε δύο παράγοντες:
την ανθρωπιά και την ασφάλεια.

«Ήλθαμε να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε. Το έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται» ανέφερε η τέως υπουργός Οικονομίας και νυν υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη εισερχόμενη στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η ίδια διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν δηλώσεις.

Σε κλίμα συγκίνησης έγινε η παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Υγείας, όπου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καλωσόρισε «έναν φίλο, ο οποίος ξέρει να δίνει μάχες και να νικά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δώσαμε μια μάχη σημαντική, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα», κατέληξε η τέως υπουργός.

Ο κ. Λοβέρδος πήρε μια πρώτη γεύση από τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει κατά την άφιξή του στο υπουργείο. Στην είσοδο τον ανέμεναν περίπου 30 γιατροί, οι οπίοι διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.

«Νοιώθω τα συναισθήματα, που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», είπε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας.

«Δώσαμε μια μάχη σημαντική», είπε, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα».

Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από τη λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο που έγινε».

Οι νέοι υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης, ανέφεραν ότι το σημαντικό είναι να δουλέψουν με όρεξη και να είναι παραγωγικοί.

Λιτή και η τελετή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απερχόμενη υπουργός Κατερίνα Μπατζελή ευχαρίστησε την υπηρεσιακή ηγεσία και τόνισε:

«Έχουμε μια πορεία άξια που θεωρώ σίγουρο ότι θα συνεχίσει η νέα ηγεσία».

Ο νέος υπουργός Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη ενημέρωση για το έργο που έχει παραχθεί στον αγροτικό χώρο, το οποίο και θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: