www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πως ήταν;

Όλοι θα θέλαμε να δούμε πως θα ήταν πραγματικά τα πρόσωπα μεγάλων ανδρών και γυναικών που άφησαν ιστορία. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν αδύνατο αφού δεν υπήρχε η φωτογραφία ή η μαγνητοσκόπηση.


Κι όμως η επιστήμη και η τεχνολογία κατάφεραν να αποτυπώσουν και να φτιάξουν το τρισδιάστατο πρόσωπο, πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθεί από το History Channel το ντοκιμαντερ με τίτλο "Death Masks" όπου θα αποκαλυφθούν τα πρόσωπα του Ναπολέοντα, του Ιούλιου Καίσαρα, του Αβραάμ Λίνκολν, του Τζορτζ Ουάσιγκτον και του Ουίλιαμ Σαίξπηρ!ton και του Shakespeare.

Στην αριστερή φωτογραφία λοιπόν βλέπετε το πρόσωπο του Σαίξπηρ -έτσι όπως το δημιούργησε το History Channel-. Στα
δεξιά, η κλασική μορφή του έτσι όπως μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ήταν!

Οι επιστήμονες κατάφεραν με μαρτυρίες, αγάλματα, πορτραίτα, αλλά και από εκμαγεία που βρέθηκαν, να "αποτυπώσουν" το πρόσωπο των μεγάλων αυτών ανδρών και με την 3D τεχνολογία να καταφέρουν να κάνουν μια "προσομοίωση" του πραγματικού προσώπου τους.


Βέβαια δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν τη μέθοδο, και συγκεκριμένα το εκμαγείο του Σαίξπηρ που βρέθηκε στη Γερμανία το 1840. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανήκει σε αυτόν και κάποιοι άλλοι όχι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: